HomeCirculeerPolitiek Correct Nederland lijdt aan islamofobie

Reacties

Politiek Correct Nederland lijdt aan islamofobie — 6 reacties

 1. Van Acker heeft niet helemaal ongelijk met zijn observatie. Weliswaar komt inderdaad de meeste kritiek uit atheïstische hoek, dat wil nog niet zeggen dat er door de critici een tegenkracht wordt ontwikkeld. Voor zover die wel ontwikkeld wordt (PVV) beroept die zich expliciet op christelijke waarden.

  De reden dat christelijken de islam niet bestrijden of bekritiseren lijkt mij in de eerste plaats voort te komen uit het geloof zelf: dat alle mensen broeders zijn en je de vijand de andere wang moet toekeren. Daarom is het (in ieder geval het huidige) christendom ook niet in staat om de islam te bestrijden.

  Er is dus meer nodig. Daarom maar even een verwijzing naar http://solid1.eu/sociaal-humanisme/

 2. Het zou verstandig zijn als wij atheïsten, wanneer wij de vrijheid van godsdienst aanvechten, het christendom expliciet dispensatie verlenen. Alleen zo kunnen wij hen ertoe brengen de islam te veroordelen en te haten. Het doel heiligt de middelen!

 3. Gelovigen weten donders goed dat de islam een verkeerde bij in de korf is, maar durven niets te doen omdat ze bang zijn zichzelf te steken.

 4. De link van Victor was een algemene verwijzing naar het SoLiDe gedachtengoed en niet naar de specifieke behandeling van de verhouding christendom-islam.
  Ik heb wel een specifiek opstel daaraan gewijd: “Joods-Christelijk-Verlichte traditie en Islam”: http://bit.ly/1GqznWM

  De laatste dagen wordt een oude introductie van mij op het werk van Emmet Scott veel gelezen op mijn website: ineens zo’n 700 views.
  Ik denk dat er een universitaire werkgroep gestuit is op dat stuk, of een prof heeft het genoemd in een college, want anders kan ik het niet verklaren.
  Het gaat om het stuk “Emmet Scott: Mohammedanisme is het oergif in Europa’s aderen (II)”: http://bit.ly/2j9DHWA.
  De stelling is dat de islam het Christendom heeft gecorrumpeerd.
  Hoe dan ook: fatsoenlijke westerse atheïsten zijn natuurlijk doordrenkt van het Christelijke gedachtegoed.

  En dan Hans Jansen natuurlijk: http://bit.ly/1dW0H8t:

  “Het christendom heeft een prachtig succes behaald: in de maatschappijen waar het domineert, of heeft gedomineerd, heeft het iedereen weten te overtuigen van de vanzelfsprekendheid van drie stellingen: ‘De schepper is redelijk en de schepping zit redelijk in elkaar.’ Zonder dat laatste geen wetenschap en techniek. ‘Behandel de mensen zoals je wilt dat zij jou behandelen.’ Zonder dat gebod geen democratie of rechtszekerheid, en geen vertrouwen in de handelspartners op de markt. ‘Fouten en schuld bekennen, daar knap je van op.’ Dat helpt te zoeken naar fouten van welke aard ook, en de verbeteringen aan te brengen die vooruitgang mogelijk maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *