HomeCirculeerNicolai Sennels: Moslims en niet-moslims verschillen te sterk

Reacties

Nicolai Sennels: Moslims en niet-moslims verschillen te sterk — 2 reacties

  1. “We zullen serieus moeten nadenken over ons arsenaal aan tactieken voor dit soort problemen.” In dat “we” zit hem nu net de kneep. Dat bestaat niet meer “We are all individuals”. En aan al die mooie eigenschappen die S aan dat individu-zijn toeschrijft zit ook een naar randje. De macht verdwijnt uit het zicht. De gemiddelde werknemer zal zich wel drie keer bedenken voor hij zijn chef bekritiseert. Ook al is die kritiek nog zo gerechtvaardigd. Die moslims voelen ook wel aan dat het accepteren van onze waarden ze weinig zal brengen. De tactieken zullen er in moeten bestaan dat er weer een wij ontstaat aan onze kant. Met een soort van eergevoel en een soort van woede die ons in staat stelt het nodige (institutionele)geweld te gebruiken om ons te verdedigen. D.w.z. de mogelijkheid tot het uitsluiten, het isoleren van het vijandige “zij”.

  2. Direct uithalen met de vlakke hand zoals dat ook in het land van de wortels gebeurt scheelt een hoop discussie en corrigeert het wangedrag direct. Zo komen onaanspreekbaren er vanzelf achter dat ze wel eens iemand kunnen treffen die van misbaar, straattoneel en intimidatie niet gediend is en die dat in een universeel begrepen taal aanpakt. Het aardige is dan weer dat de straatterroristjes niet kunnen weten wie er zo adequaat reageert en precies dat is dezelfde methode die het systeem van islam hanteert om angst te zaaien in de harten van de ongelovigen. Er is echter een verschil. Ik sla alleen toe bij heterdaadjes die ik zelf constateer want het gaat niet aan om onschuldigen te raken die ook hun best doen om in deze samenleving wat op te bouwen. Als zij zich erdoor laten corrigeren wordt de naam van de bevolkingsgroep waaruit zij afkomstig zijn op termijn beter. Zo niet dan eindigen deze individuen vanzelf als slachtoffer van in van de vele vetes die onaanspreekbaren met elkaar op straat uitvechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *