HomeGeen categorieTRUMP, WAT MAAK JE ME NOU!!!!!

Reacties

TRUMP, WAT MAAK JE ME NOU!!!!! — 2 reacties

  1. Dat was ook mijn eerste reactie. En met ons zo velen. Maar na een analyse van Alex Jones op Infowars kan ik de actie beter plaatsen. Het gaat me te ver om de hele analyse hier over te typen, maar waar het op neer komt, is dat Trump met deze actie meerdere vliegen in één klap doodt. In de eerste plaats neemt hij de critici die hem een Russische agent noemen de wind uit de zeilen. Hij heeft een Syrische basis, onder Russische controle, gebombardeerd. Waarmee hij overigens de strijd tegen ISIS niet nadelig heeft beïnvloed, want zowel de Syriërs als de Russen zijn vantevoren ingelicht om het aantal slachtoffers te beperken en de landingsbaan is nog intact.. Ten tweede voert hij de ‘chemische wapens-deal’ van 4 jaar geleden uit. Die hield in dat Assad zijn chemische wapens op zou slaan op een door de Russen gecontroleerde basis zodat ze vernietigd zouden worden. Ze zijn nu vernietigd met ruim vijftig kruisraketten. Verder zijn ‘war-hawks’ als McCain en andere neo-cons nu minder geloofwaardig als ze zeggen dat Trump niets doet aan de oorlog in Syrië, want hij doet nu meer dan Obama ooit gezegd heeft. Tenslotte heeft Trump een krachtige boodschap gegeven aan China, wiens premier ten tijde van de aanval zijn gast was in Florida. De spanningen in de Zuid-Chinese zee lopen steeds hoger op, en Trump laat zien dat hij de inzet van geweld niet uitsluit. Misschien dat dit de bereidheid tot onderhandelen bij de Chinezen een beetje vergroot. Zo achteraf bekeken zou deze op het eerste gezicht wilde actie best eens een meesterzet kunnen zijn. . We zullen het zien.

  2. Trump moet beter nadenken voordat hij meedoet aan wereldpolitieke stratego. Je gaat geen bommen gooien in het ene land vooral om indruk te maken op een ander land. Ook moet hij zich niets aantrekken van de mening of invloed van mensen als McCain of hen die hem een Russische agent noemen. Een waar president toont zich een oordelaar die zich niet van de wijs laat brengen door politieke tegenstanders èn ‘voorstanders’ die in werkelijkheid helemaal geen voorstanders zijn. Van die laatste groep zijn er nogal wat, met name binnen het Republikeinse kamp. Verder heeft deze aanval geen chemische wapens vernietigd. De CW die destijds op die basis werden verzameld zijn allang weggehaald, mede onder toezicht van de Amerikanen. Ricky, je gaat ervan uit dat de Syriërs destijds CW hebben achtergehouden, maar dat is echt pure speculatie. (De Volkskrant ging zelfs zover om te stellen dat ‘de loods’ met CW bewust niet zou zijn aangevallen.)

    In de Volkskrant wordt geschreven dat er ook in de VS mensen zijn die de aanval veroordelen, maar als voorbeeld van zulke mensen wordt dan een neonazi geciteerd, uiteraard mèt vermelding van het feit dat het een neonazi is. Over framing gesproken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *