HomeCirculeerSocialisten aller landen, verzet de bakens!

Reacties

Socialisten aller landen, verzet de bakens! — 3 reacties

  1. Uit mijn hart gegrepen Victor. Nu de PvdA, mijn partij, nog overtuigen.

  2. @piet: Het is geschreven door P van Lenth. De PvdA moet worden afgeschreven. Misschien heb je nog een klein kansje bij de SP.

  3. De PvdA kan natuurlijk prima weer groot worden. Maar dan zal eerst het huidige kader doorgelicht moeten worden. Eigenlijk zou een ploegje zich daarop moeten werpen door van alle kaderleden uit te zoeken hoe die erin zitten.

    In het algemeen is het zo dat de lieden aan de top bepalen hoe de lageren over iets mogen denken. Dat is trouwens onderdeel van politieke correctheid: Dat kaderleden dàt zeggen wat de hoogste kaderleden willen horen. Ik denk dat het niet goed is om alleen de top te vervangen, want weliswaar zal het lagere kader de woorden erop aanpassen, maar teveel kader zal het niet menen en stiekem sabotage plegen. Ook is het onvoldoende om lager kader te vervangen, want die raken dan alleen maar gefrustreerd van de oekazes van de top.

    Huidige kaderleden overtuigen is bij sommigen mogelijk, maar bij anderen onbegonnen werk. Zo’n inventarisatie is echt nodig. Negatief gesteld heb je het dan over een zuivering. Positief gesteld heb je het dan over redden wat er te redden valt. Tenslotte heeft het huidige kader massaal gefaald en dat mag best als argument worden ingebracht.

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *