HomeGeen categorieRealistisch Platform: manifest en uitgangspunten

Reacties

Realistisch Platform: manifest en uitgangspunten — 2 reacties

 1. Ben hier beland door het lezen van Alleen realisme kan ons redden. op de site Veren of lood.

  Wat mij verbaasde was dit gedeelte :
  Is het mogelijk de tegenstellingen die de samenleving splijten.in zoverre te verzoenen dat een nieuw realisme, een nieuw elan, mogelijk wordt?

   

  Je gelooft in de wereldwijde broederschap van mensen of je gelooft er niet in.
  Je gelooft in door de mens veroorzaakte opwarming of je gelooft er niet in.
  Je gelooft in de schuld van de witte man of je gelooft er niet in.
  Je gelooft in de natiestaat of je gelooft er niet in.

  Had hier moeite mee vanwege het de zwart/wit stelling en het repeterende woord geloof mijn moeder zei altijd als ik bv riep ik geloof van wel :geloven doe je in de kerk, ik vraag je iets en denk er liever over na dan het wel te geloven.

  Heel goed gezien dat er veelal uit geloof en eigen overtuiging geen discussie mogelijk is .

  Logische gevolg is dat er geen gesprek meer kan worden gevoerd en er een wel/niet oftewel je bent voor of tegen cultuur ontstaat en soms ontaard in een cultus(kan het niet anders noemen) zoals bij het klimaat.

  Een tweede voorwaarde om tot Realisme te komen is het loslaten van idealen bij het beschrijven en analyseren van de (maatschappelijke) werkelijkheid.

  Duidelijk want met wensdenken kom je niet verder.

  Verder over de oorzaak en gevolg kwestie is het idd noodzakelijk een nuancering in aan te brengen doch dat is geen standaard of regel in de meest voorkomende zaken/gevallen.

  Ook de schuld vraag is een wankele weg en heeft baat bij duidelijkheid en niet bij het gene dat de Zuid Afrikaanse waarheid en verzoeningscommissie in 1995 tot stand bracht.
  Zuid-Afrika – Wikipedia

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Zuid-Afrika
  Israël hielp de Zuid-Afrikaanse regering op … Anglicaans aartsbisschop van Kaapstad tot voorzitter van een Waarheids- en Verzoeningscommissie. … In 1995, toen de …
  Herstel betalingen rechtszaken mochten niet baten tot op heden is er geweld werkeloosheid hiv en onverdraagzaamheid niet enkel tegen de blanken boeren maar ook onder de stammen zoals bij de Hutu en de tootsie in Rwanda.

  Ben het helemaal eens met het voorstel om groepen die zichzelf zo buitensluiten en zelfs zich er tegen keren en enkel de benefits eigen maken opgebracht door de rest van de bevolking te laten vertrekken naar land van herkomst zonder levens langen uitkering mee wel te verstaan.

  Degene die weigeren stoppen met ze te onderhouden.

  Goed stuk met aandacht gelezen.

   

   

   

   

   

   

   

 2. @Jaantje, Dank voor het compliment. De tekst waar je je over verwonderd is van de redacteur van Veren Of Lood. Ik zou het zo niet geschreven hebben. Geloof niet in verzoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.